خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

پیش بینی کشتی آرای از بازار طلا/ بازار منتظر این اتفاق است


پیش بینی کشتی آرای از بازار طلا/ بازار منتظر این اتفاق است | ایران ماین

به گزارش ایران ماین،بازار طلا تحت اثر مستقیم مذاکرات قرار گرفته است. اگرچه نرخ جهانی طلا نوساناتی را در چند هفته‌ی اخیر تجربه کرد، ولی بازار ایران بیشتر بر مدار مذاکرات می‌چرخد. در بازار نیز خبر چندانی نیست و مشتری‌ها منتظر نتیجه‌ی مذاکرات با آمریکا مانده‌اند. همین رکود باعث ایجاد چالش مالی برای بعضی از واحدهای صنفی این حوزه و بعضا تعطیلی آنها شده است.

انتخاب در خبری نوشت:محمد کشتی آرای، عضو هیئت رئیسه‌ی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، راجع به نوسانات جهانی و داخلی طلا گفت: از زمانی که ترامپ به قدرت رسید، با توجه به تصمیمات اقتصادی و فعالیت‌های بین‌المللی آمریکا، باعث شد معادلات اقتصادی و سیاسی در دنیا بهم بریزد. این اتفاق منجر به بالا رفتن نرخ جهانی طلا تا ۳ هزار و ۴۰۰ دلار شد. در چند روز گذشته با نزول مواجه شده و الان ۳ هزار و ۲۴۰ دلار می باشد. در مجموع نرخ جهانی طلا رو به بالا بوده است. در ایران نرخ طلا و سکه تحت اثر این واقعه بود، ولی با برگزاری مذاکرات و جو روانی مثبت، باعث ارتقا ریال و نزول بهای ارز و طلا شد. همین موضوع عاملی برای نزول طلا و سکه شد. نرخ سکه در اوایل سال در محدوده‌ی صد میلیون تومان بود به زیر ۸۰ میلیون تومان رسید. در سه هفته‌ی اول مذاکرات، نرخ جهانی طلا هم ۲۰۰ دلار نزول یافت و باعث شد تقریباً دو هفته ثبات نرخ داشته باشیم. 

وی راجع به‌ی اثر توقف مذاکرات بر بازار طلا اشاره کرد: از زمان توقف مذاکرات با وجود نزولی شدن نرخ جهانی طلا، نرخ طلا و ارز در ایران بالا رفت. سکه در حال حاضر در محدوده‌ی ۷۶ میلیون تومان و دلار نیز در بازار آزاد به ۸۶ هزار تومان رسیده است. نرخ سکه و طلا بیشتر تحت اثر بازار ارز قرار گرفته است. بازار طلا به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست و در روزهای پیش رو باید منتظر مذاکرات باشیم. اگر به بورس هم نگاه کنید، چنین وضعیتی دارد. 

عضو هیئت رئیسه‌ی کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، در خصوص رکود در بازار طلا اظهار داشت: بازار طلا در حالت رکود است. بازار به نوعی رواج ندارد و صرفاً یک سری داد و ستد عادی داریم. در دوهفته‌ای که بازار به ثبات رسیده بود، خرید و فروش شروع شد. از زمانیکه نوسان افزایشی پیدا کردیم، رکود در بازار حاکم شد. واحدهای تولیدی ما میزان تولیدشان کم شده است. یک واحد تولیدی به جای اینکه با ۸۰ درصد ظرفیت تولید کند، ۲۰ درصد تولید می‌کند. در بازار وقتی داد و ستد وجود داشته باشد، واحدهای تولیدی کار می‌کنند. خیلی از مغازه‌ها و کارگاه‌ها اجاره‌ای هستند، اگر رکود ادامه داشته باشد و واحدها نتوانند اجاره‌هایشان را تأمین کنند، مجبور به تعطیلی می‌شوند. 

کشتی آرای راجع به‌ی صادرات طلا گفت: از نظر ماشین آلات و دستگاه‌های طلا، جز کشورهای صادرکننده‌ی تکنولوژی هستیم. در بازار جهانی یک رکود جدی با توجه به جنگ‌های اوکراین و... وجود دارد. رکود به نوعی جهانی است و صرفاً متعلق به ایران نیست. اگرچه با وجود این رکود هم صادرات طلا داریم. اگر گشایشی ایجاد شود، ایران پتانسیل ورود جدی‌تر به بازار جهانی دارد. آمار صادرات طلا ایران امروز قابل توجه نیست.