خانه
ثبت نام / ورود
ماینر ها
ژنراتور
سبد خرید

مهلت ۵۰ روزه وزارت صمت تمام شد/ بلاتکلیفی در ساماندهی خرید و فروش آنلاین طلا


مهلت ۵۰ روزه وزارت صمت تمام شد/ بلاتکلیفی در ساماندهی خرید و فروش آنلاین طلا | ایران ماین

به گزارش ایران ماین،در ماه‌های اخیر تبلیغات گسترده راجع به خرید و فروش طلای آنلاین و بالا رفتن استقبال از خرید طلای آب شده آنلاین، باعث بروز دلواپسی نسبت به ایمنی این خرید و فروش ایجاد کرد. به نظر می‌رسد با توجه به اینکه طلای آب شده مشمول مالیات، اجرت و سود نمی‌شود، طرفداران زیادی در کشور دارد.

ایسنا در خبری نوشت:معمولا منشا طلای آب شده از مصنوعات طلا مانند سکه‌های ضرب شده است، ولی شناختن عیار امری تخصصی است که هر کسی با آن آشنایی ندارد، بنابراین امکان دارد مردم در زمان خرید طلای آب شده آنلاین با کم فروشی یا تقلب مواجه شوند. علاوه بر این، دلواپسی از پدیده خالی‌فروشی طلای آنلاین هم موضوعی است که در این مدت بارها مطرح شده است.

بنابراین در ماه‌های اخیر پلیس ایمنی اقتصادی، اتحادیه‌ طلا و جواهر تهران و دیگر نهادهای ذیربط بارها نسبت به خرید طلا از سکوهای آنلاین هشدار داده و خواستار مراقبت بیشتر مردم در هنگام خرید از این سایت‌ها شدند.

از طرف دیگر این موضوع باعث شد در ماه‌های اخیر اقداماتی برای حفظ ایمنی خریداران انجام شود؛ برای مثال اوایل مرداد ماه سال گذشته بود که نخستین سامانه هوشمند خرید و فروش و انبارداری فلزات ارزشمند رونمایی شد؛ این سامانه بستری را ایجاد کرد تا به دلال آن، مردم خرید و فروش طلا را با حضور یک ناظر دولتی انجام دهند و در هرساعت از شبانه‌روز خرید و تحویل طلای خود را انجام دهند.

همچنین چندی پیش سردار حسین رحیمی- رئیس پلیس ایمنی اقتصادی فراجا - نیز در این‌باره اظهار کرده بود که پلیس با همکاری دستگاه قضایی اقداماتی را برای حفظ اموال مردم انجام داده و طلای خریداری ‌شده توسط مردم در بانک‌های عامل، نگهداری می‌شود و پلیس با حساسیت این موضوع را پیگیری می‌کند.

اوایل اسفندماه نیز سخنگوی قوه قضائیه از لزوم ساماندهی پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا و آبشده و جلوگیری از فعالیت پلتفرم‌های غیرمجاز با همکاری دستگاه‌های نظارتی خبر داده و تسریع در تدوین و ابلاغ ضوابط برخط طلا در هیات مقررات‌زدایی، رصد و پایش مستمر سکوهای برخط طلا توسط مسئولان ذیربط و پولی و بانکی و الزام به تأمین ضمانت‌های دارای اعتبار و متناسب با فروش برای جلوگیری از کلاهبرداری، خالی‌فروشی و پول‌شویی را مورد تاکید قوه قضائیه اعلام کره بود.

او همچنین تاکید کرده بود که سایت‌های غیرمجاز فروش طلا شناسایی و پس از طی فرآیندهای قانونی بلافاصله پلمب و مسدود می‌شوند. 

ولی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در این مدت بلاتکلیف مانده، صدور مجوز سکوهای فروش برخط طلا است. وزارت اقتصاد نیز در اواخر بهمن‌ماه سال ١۴٠٣، با ابلاغ مصوبات هشتاد و پنجمین نشست هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار، از وزارت حوزه و معدن خواست ظرف ۵۰ روز پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا و را تعیین تکلیف و ضوابط فروش آنلاین طلا را تدوین کند؛ بر این اساس این مهلت در هفته اول فروردین‌ماه به پایان رسید، ولی هنوز اقدامی از سوی وزارت صمت انجام نگردیده. تا اینکه امروز علیرضا نظری - رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب‌وکار - در رابطه با سامانه آنلاین فروش طلا  به نقل از وزارت اقتصاد بیان کرده که کارگروه‌های تخصصی این موضوع در وزارت صمت برگزار شده است، ولی با توجه‌به اینکه زمان ۵۰ روزه وزارت صمت برای ارسال شیوه‌نامه جدید سپری شده، موضوع مجدد به دبیرخانه هیأت مقررات‌زدایی مستقر در مرکز کسب‌وکار محول شد تا با کسب نظر از وزارت صمت، ذی‌نفعان بخش خصوصی، بانک مرکزی و بورس کالا، نتیجه حاصل شود.

همچنین با وجود اینکه بیش از یک ماه از مهلت وزارت صمت برای انجام این مسئولیت گذشته، هنوز توضیحی راجع به آخرین وضعیت تدوین ضوابط یا اعلام تاریخ جدید ارائه نگردیده.