گزارشهای جنگ افغانستان ویکیلیکس در تاریخ ۱۲ دسامبر بر روی بلاکچین بیت کوین ثبت خواهند شد.

جولیان آسنژ، بنیانگذار و حامیان او قصد دارند 76,911 فایل گزارش جنگ افغانستان را به عنوان حکاکیهای بیتکوین در پلتفورم Ordinals از طریق پروژه Spartacus ایجاد کنند.
این مجموعه اسناد که شش سال از جنگ افغانستان را در بر میگیرد، تحت عنوان "دایرهالمعارف جنگ افغانستان 2004-2010" در حال حاضر در سایت WikiLeaks در دسترس است. اسنادی که در جولای 2010 منتشر شد، شامل بیش از 91,000 گزارش مرتبط با جنگ است که شامل محتوای محرمانه در عملیات نظامی ایالات متحده، از جمله تلفات غیرنظامی و روشهای بازجویی میباشد.
اگرچه این اسناد بهطور عمومی در دسترس هستند، ماهیت حساس محتوای آنها همواره خطر از دست دادن دسترسی به این فایلها را به همراه دارد. به همین دلیل، آسنژ و دوستان و بستگانش قصد دارند آنها را برای همیشه از طریق پروژه Spartacus حفظ کنند.
پروژه Spartacus ابتکاری است که هدف آن حکاکی گزارشهای جنگ افغانستان بر روی بلاکچین بیتکوین (BTC) با استفاده از ابزاری به نام OrdinalsBot است. به گفته Block، این حرکت با حمایت رئیس کمپین آسنژ، گابریل شیپتون، به اهمیت دسترسی به دایرهالمعارف جنگ افغانستان برای نسلهای آینده تأکید کرده است.
ایجاد رایگان این حکاکیها از تاریخ 12 دسامبر امسال در سایت ProjectSpartacus.org در دسترس خواهد بود. پس از آن، OrdinalsBot تلاش را دوباره آغاز خواهد کرد و به کاربران این امکان را میدهد که در ایجاد دایرهالمعارف جنگ افغانستان در بازار این شرکت، Trio، شرکت کنند.
تأسیسکننده OrdinalsBot، توبی لوئیس پیشبینی کرد که فرآیند حکاکی برای بیش از 70,000 فایل گزارش جنگ افغانستان ممکن است زمان زیادی به طول بینجامد زیرا این یک "مجموعه 10K" نیست و احتمالاً شامل چندین بلاک متفاوت خواهد بود.
لوئیس همچنین توضیح داد که این ابتکار به تلاشهای جمعآوری کمک مالی برای آسنژ که در جستجوی عفو کامل از رئیسجمهور جو بایدن است، مرتبط نیست. او ادعا کرد که تنها افرادی که از طریق حکاکی پول دریافت خواهند کرد، ماینرها هستند.
در ژوئن 2024، جولیان آسنژ، بنیانگذار WikiLeaks، پس از اعلام پذیرش یک اتهام مربوط به توطئه و افشای اطلاعات طبقهبندی شده از زندان آزاد شد.
علاوه بر افشای گزارشهای جنگ افغانستان، سازمان آسنژ همچنین اسنادی منتشر کرد که نشان میدهد چگونه روسیه از نظارت دولتی برای جاسوسی از استفاده کاربران از اینترنت و تلفن همراه در سال 2017 استفاده کرده است.
تاریخچه WikiLeaks همچنین به بیتکوین مرتبط است. آسنژ یک بار خواستار جمعآوری کمک مالی برای پروژهاش از طریق بیتکوین شد، پس از اینکه چندین شرکت مالی بزرگ از پرداخت به WikiLeaks سر باز زدند. اما خالق بیتکوین، ساتوشی ناکاموتو، در سال 2010 مخالف استفاده WikiLeaks از بیتکوین به عنوان پرداخت بود. در آن زمان، ناکاموتو نگران بود که ارتباط با WikiLeaks بتواند بیتکوین را در مراحل اولیه توسعه خود تحتالشعاع قرار دهد.